fbpx

VÄLKOMMEN TILL GONANA GUESTHOUSEVÅR HISTORIA

EN LÄNGTAN EFTER NÅGOT ANNAT


Paternoster på Sydafrikas västkust är en plats med obrutna solnedgångar, drömmande hörn och blomstrande natur. Det är också en plats för varmhjärtade människor, orörda vita sandstränder och förtrollande restauranger vid stranden. Att öppna ett pensionat i Paternoster var ett naturligt nästa steg för svensk ägare och entreprenör, Jonas Sandström har rest och upptäckt det vackra i Sydafrika sedan han flyttade hit för 15 år sedan. Inspirerad av det frodiga landskapet, människorna och ljuset har han skapat ett utrymme av skönhet och inspiration där vi kan återansluta till oss själva, till varandra och till planeten på detta pensionat vid havet.
PATERNOSTER

SKALDJUR OCH SOLLJUS


Paternoster är en av de äldsta fiskebyarna på Sydafrikas västkust. Många tror att namnet, som betyder "Fader vår" på latin, hänvisar till böner som katolska portugisiska sjömän sa när de blev skeppsbrutna. Andra tror att det hänvisar till pärlorna som Khoi -stammen bar som kallades Paternosters.

Byn Paternoster är mest känd för hummer, fiskebåtar och vitkalkade fiskestugor vid stranden. Den anmärkningsvärda kusten av ojämna klippor och vita stenblock gör denna till en av de vackraste stränderna på denna kust.
OMFAMNA DET LOKALA

STÖD LOKALA PRODUKTER OCH INVÅNARE


Att ge tillbaka och vara inkluderande är ett värde som Jonas tar på största allvar. Efter att ha bott i Sydafrika länge är han mycket medveten om behovet av att stödja och marknadsföra lokala produkter, företag och människor. Gonana Guesthouse har renoverats med hjälp av lokala byggare och entreprenörer. Interiören och badrumsartiklarna är lokalt producerade och all personal från pensionatet kommer från Paternoster -området. För Jonas är det viktigt att hålla det lokalt och det bästa sättet att ge tillbaka på ett meningsfullt sätt.
I HARMONI MED NATUREN

EKO- & MILJÖVÄNLIGT


I arbetet med att restaurera, renovera och omvandla husen till ett idylliskt boende vid stranden, har vi varit väldigt måna om att värna om miljön. Vi har därför valt att värma upp vattnet med solenergi, att installera vattenbesparande duschar, att rena och mikrofiltrera vattnet från diskhoar, diskmaskin, duschar etc. för återanvändning till trädgårdens bevattningssystem, pool och toalettcisterner, samt att installera uppsamlingstankar för regnvatten. I den dagliga verksamheten är vi noga med att återvinna, vi använder så lite plast som möjligt, sängkläderna är gjorda av sydafrikansk bomull, handdukarna är handvävda av ett lokalt väveri (ett välgörenhetsprjekt som vi är stolta över att stödja), all inredning och interiör är tillverkad av naturmaterial, skönhetsprodukterna är tillverkade lokalt av ingredienser från trakten och all dryck samt produkter som säljs på vårt gästhus är tillverkade av lokala producenter. Detta helhetstänk och motto ”köp lokalt, tänk globalt”, gör detta till ett miljövänligt och nästan självförsörjande gästhus, i linje med moderna trender för hållbarhet. Vi är stolta över att ha skapat en plats som är lika vänlig mot sin närmiljö som för sina gäster.
PÅ BARA EN DAG HOS OSS HAR DU FUNNIT NY ENERGI